Eetcafé Waterkant: een nieuwe oase in Amsterdam

Waterkant
Waterkant

Amsterdam heeft er een nieuwe hotspot bij. En niet zo maar één. De eigenaren van populaire tenten als de Biertuin en Bar Bukowski hebben weer een verrassend nieuw concept bedacht. En dat op een bijzondere locatie: het splinternieuwe eetcafé Waterkant is te namelijk te vinden onder de parkeergarages aan de Marnixstraat.

Surinaams genieten aan de waterkant

Naast het feit dat Waterkant aan de Nassaukade aan de kant van het water te vinden is (nogal wiedes) komt de naam van deze eet- en drinkgelegenheid verder niet geheel uit de lucht vallen. In Paramaribo, de hoofdstad van Suriname , is de Waterkant namelijk een van de belangrijkste straten. De Amsterdamse versie van de Waterkant is net zoals in Suriname in het stadscentrum te vinden en is ook een plek om helemaal tot rust te komen. Naast de ontspannen sfeer staat Suriname natuurlijk ook bekend om de geweldige keuken. Geniet bij Waterkant dan ook van een origineel Surinaams Parbo biertje en heerlijke roti of bakkeljauw. Ook zijn er gerechten uit onder andere Jamaica (Jerk Ribs) en Mexico (nacho’s) op de kaart te vinden.

Oase in de stad

Voor een tropisch uitstapje hoef je tegenwoordig dus niet meer het vliegtuig in te stappen. Het grote terras, de ontspannen sfeer en de heerlijke gerechten maken Waterkant tot een bijzondere stadsoase. Zie jij jezelf al helemaal met een biertje in je hand genieten van de laatste zonnestralen van dit jaar? Reis dan af naar de Marnixstraat en laat je in deze herfstdagen meenemen naar tropische oorden. Njang Swietie!

Volg mij als je wilt weten waar je moet eten. Sinds ik bij Couverts werk ben ik de restaurantgids voor mijn vrienden. Inside info en tips vind je terug in mijn blogs.